2019 USA trip

RBR legt krans bij Korea monument Washington
De veteranen motorvereniging Red Beret Riders (RBR) is weer terug van hun ‘Falcon meets Eagle’ tour in de USA.

route
Daar zijn van 22 mei tot en met 11 juni in totaal ongeveer 5500km afgelegd.


Op 25 mei werd een bezoek gebracht aan de zeer indrukwekkende oorlogsmonumenten in Washington DC. Bij het Korea monument werd een krans gelegd uit respect en ter gedachtenis aan de Nederlandse Koreastrijders, die bij deze missie het hoogste offer hadden gebracht. Dit gebeurde onder supervisie van de echtgenote van de Landmacht attaché (Anja Elverding). Op dat moment waren vele duizenden bezoekers aanwezig. Tijdens deze korte ceremonie was iedereen echter muisstil. In linie opgesteld, eregroet gebracht en een minuut stilte gehouden. Red beret en organisator van de trip René Langejan legde een krans, lest we forget. We ontvingen applaus na afloop, dat gaf kippenvel.

Memorial

De volgende dag Rolling Thunder, een tocht van vele duizenden motoren dwars door Washington naar the Wall. Een zee van motoren en allemaal veteranen! Dit jaar waarschijnlijk voor het laatst.

Rolling Thunder Memorial Day 2019 2

En zo ging het van dag tot dag, van hoogtepunt naar hoogtepunt. Prachtige routes, honderden bochten en vergezichten en prachtige dorpen. Via diverse binnenwegen en soms de highway weer verder. 
Back of DragonTail of Dragon
De Falcon meets Eagle tour zit er op. 13 jul werden de motoren weer uit de loods in Eerbeek opgehaald, net op tijd voor de volgende rit op 20 juli.

Mocht je interesse hebben gekregen naar deze reis of om lid te worden van de RBR, kijk dan ook eens op Facebook: Red Beret Riders. Daar staan foto’s en samenvattende filmpjes van de diverse dagen.

Red Beret Riders, ride with pride!

Voor de realisatie van dit avontuur werden wij ondersteund door:

 Materiaalsponsor
 
HDRotterdam

 

 Expertise sponsor
 Black Hills Motortours

 

Transportsponsor
 Irenes catering11bevocie01
...Red Beret Riders, ride with pride...