Voorlopig programma 2019 V 5
Hells Highway

Zaterdag 20 juli is het weer zo ver: Hell’s Highway deel 2.
Zoals ook afgelopen jaar organiseert de RBR samen met red beret Loet van Beek een motorrit als vervolg van deel 1 vorig jaar. In 2018 was begonnen vanuit het zuiden startpunt Hell’s Highway bij JOE’s Bridge te LOMMEL, eindigend bij de brug van Son/Jachthaven SON EN BREUGEL, het startpunt voor dit jaar.

Vanaf 09.30u zijn jullie dan ook welkom op startlocatie Jachthaven, Kanaaldijk Zuid 2, 5691NL, SON EN BREUGEL. Bakkie met appeltaart op eigen kosten.
Om 10u starten we met uitleg van die dag en start Loet met de intro. Hierna verplaatsen we via diverse bespreekpunten zoveel mogelijk via de originele Hell’s Highway door naar EERDE waar de acties van 501 Reg worden belicht op DZ A en de misdrop van DZ A1 (geplande locaties: dropzones (DZ) B en C, de Paulushoeve (Rally Point Easy Company, 2nd Batallion, 506 Parachute Infantry Regiment , 101 ABN DIV, twee monumenten van PFC Joe Mann en LTC Robert Cole (Medal Of Honor recepients))

De lunch is gepland in de Mc Donalds te VEGHEL, direct naast de Harley Davidson dealer aldaar: Kennedylaan 4, 5466AA, VEGHEL, pal aan Hell’s Highway en de brug van VEGHEL.
Na een pauze van ongeveer een uur vertrekken we weer om weer een gedeelte Hells Highway te rijden richting UDEN via het dorpje ZEELAND naar de brug van GRAVE, aka Thomson’s Bridge, waar een bespreekpunt is gepland bij het Kazematmuseum en monument LT Johnson, Easy Company, 2nd Batallion, 504 Parachute Infantry Regiment, 82 ABN DIV.

Ergens rond 15.30u is de afsluiting gepland en waarschijnlijk wordt dat bij het monument op de DZ OBOE, nabij OVERASSELT maar alle tijden worden ter plekke aangepast, go with the flow.

De definitieve route is nog in de maak, deze wordt nagestuurd.

Voor deze rit graag aanmelden, zodat de startlocatie weet hoeveel koffie met appeltaart er moet zijn. Loet heeft nu al zijn enorme best gedaan om het een prachtig evenement te laten worden.

Deelname niet leden/vrienden € 2,50.
Tijdens de lunch wordt een inzameling gehouden voor de Gewonde Soldaat.
De gewonde soldaat

...Red Beret Riders, ride with pride...